Blog

Όποιος δε θυμάται το παρελθόν του,
είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

Ιστολόγια

Επίκαιρα ανεπίκαιρο #2

αντέτι

Επίκαιρα ανεπίκαιρο #2

Ανεπίκαιρο όσο κάθε τί συνειρμικό, επίκαιρο όσο η κρίση της παιδείας στα χρόνια του κορωνοϊού στην Ελλάδα, η Αναστασία Χατζηαποστολίδου, μία νέα γυναίκα, εκπαιδευτικός Α'βάθμιας και επαγγελματίας μουσικός, μοιράζεται. Το κείμενο πρέπει να διαβαστεί σαν να είναι μία σφαλιάρα - έτσι τρανταχτά και φανερά  -  σαν και αυτή που ακούγεται  στο πρόσωπο του πολιτισμού τους μολυσμένους μήνες που διανύουμε.  Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική (!)

Με μια Πνοή...Χορός του Νίκου Αγγούση

Με μια Πνοή...Χορός του Νίκου Αγγούση

Με μια Πνοή...Χορός του Νίκου Αγγούση

Εν μέσω πανδημίας και πρωτόγνωρης καλλιτεχνικής σιωπής, σταθήκαμε για λίγο όρθιοι με τη βοήθεια μίας μουσικής έκπληξης. Πρόκειται για τη νέα δισκογραφική δουλειά του Νίκου Αγγούση με τίτλο Με μια Πνοή… Χορός . Μία καλαίσθητη έκδοση 18 ακουσμάτων γηγενών και προσφύγων του Έβρου, καρποί πολύχρονης έρευνας, όπως αναφέρει και ο ίδιος, Μουσικός και Μουσικολόγος,  Νίκος Αγγούσης. Το cd συνοδεύεται από βιβλίο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ιστορικής σημασίας, καθώς και πληροφορίες για το καθένα από τα τραγούδια. Το ηχητικό αυτό τεκμήριο αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας και καλλιτεχνικής υποστήριξης και πολλών πολιτιστικών συλλόγων, όπως της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης.

Γραφικότητα # Παράδοση

αντέτι

Γραφικότητα # Παράδοση

Στα εβδομαδιαία newsletter, συχνά προτρέπουμε τους φίλους που ακολουθούν το αντέτι, τουα απλούς χρήστες του διαδικτύου, τους επισκέπτες της σελίδας, να μας στέλνουν την άποψή τους για θέματα που μας ταλανίχουν και -αν μη τι άλλο- αποτελούν σπίθες προβληματισμούς για πολλούς ακόμα. Η απάντηση στο θέμα "Γραφικότητα # Παράδοση" ήρθε ξημερώματα Κυριακής, μέσω ενός email.  Το μήνυμα μας "παρακαλούσε" να μην αναρτήσουμε τα προσωπικά στοιχεία του συντάκτη, παραμόνο τα αρχικά του ονοματεπώνυμου. Το σεβόμαστε. Η τροφή για σκέψη παρατίθεται αυτούσια παρακάτω:

Πώς η μουσική επηρεάζει τα συναισθήματά μας;

Πώς η μουσική επηρεάζει τα συναισθήματά μας;

Η μουσική είναι ένας ισχυρός συναισθηματικός καταλύτης, που για κάποιους ισχύει περισσότερο και για κάποιους λιγότερο. 

Παραδώστε γιατί χανόμαστε!

Το πρώτο Ψηφιακό Δίκτυο Παράδοσης και πολιτισμού

Παραδώστε γιατί χανόμαστε!

Η Παράδοση είναι μία έννοια πολυδύναμη με πλούσιο εννοιολογικό περιεχόμενο η οποία μάλιστα εμφανίζεται με αρκετά πρόσωπα – μορφές, ανάλογα με τον τομέα στον οποίο απευθύνεται. Για πολλούς η έννοια αυτή παρουσιάζεται ως συνώνυμη του οπισθοδρομικού, του ξεπερασμένου, του παλιομοδίτικου. Η αντίληψη αυτή σίγουρα πηγάζει από την εσφαλμένη πεποίθηση η οποία θεωρεί πως όσοι ασχολούνται με αυτήν είναι προσκολλημένοι σε στερεότυπα, αξίες, τρόπο ζωής, πεποιθήσεις και αντιλήψεις μιας άλλης εποχής.

 

Χορεύετε;

αντέτι

Χορεύετε;

Πολλές φορές, αρκετοί αναρωτιούνται γιατί να ασχοληθούν με τους παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους μάλιστα θεωρούν ξεπερασμένους ή ακόμη χειρότερα χάσιμο χρόνου. Σε καμία των περιπτώσεων η εκμάθηση χορών - και ιδιαίτερα των παραδοσιακών -  δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανούσια , αλλά σίγουρα ως κάτι που μπορεί να σου προσφέρει πολλά. Αν καθίσει κανείς και αντιμετωπίσει το ζήτημα με περισσότερη σοβαρότητα, σίγουρα θα διαπιστώσει πως τα οφέλη που προσφέρει η εκμάθησή τους είναι πολύ περισσότερα από αυτά που φανταζόταν.

Επίκαιρα ανεπίκαιρο #1

Το πρώτο Ψηφιακό Δίκτυο Παράδοσης και πολιτισμού

Επίκαιρα ανεπίκαιρο #1

Θυμάσαι την τελευταία φορά που συγκινήθηκες για κάτι; Την τελευταία φορά που στέγνωσε ο λαιμός σου; Που κρύωσαν ξαφνικά τα ακροδάχτυλά σου; Που έκανες ένα μειδίαμα χωρίς να το καταλάβεις; Πόσο καιρό έχεις να το νιώσεις;

Εγγραφή στο RSS - Ιστολόγια

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.